POMOČ IN INFORMACIJE
+386 51 304 545
0Item(s)

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Product was successfully added to your shopping cart.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

SPLOŠNO O POGOJIH

Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med ponudnikom in uporabnikom. Zaključek postopka nakupa pomeni, da je uporabnik v popolnosti, brezpogojno in v celoti sprejel splošne pogoje poslovanja in potrdil njihovo razumevanje. Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave.

Splošni pogoji spletne trgovine PILICE.SI, ki je dostopna na povezavi http://www.pilice.si (v nadaljevanju kot »spletna stran«), so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT). S spletno trgovino pilice.si upravlja podjetje Katerina Koprivec s.p., (v nadaljevanju kot ponudnik).

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter uporabniško geslo, ki ga določi sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Uporabnik z registracijo potrjuje, da je polnoletna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in si pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka postane uporabnik kupec.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku oz. kupcu zagotovil naslednje informacije:

 • podatki o ponudniku (ime in sedež podjetja); kontaktni podatki (elektronski naslov, telefon);

 • bistvene značilnosti izdelkov (iz ponudbe v spletni trgovini);

 • postopek nakupa izdelkov; cene in način plačila;

 • informacije o dostavi izdelkov; informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;

 • možnosti vračila izdelkov ter pojasnjen postopek ob pritožbi.

POSTOPEK NAKUPA

Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in klikniti na gumb "Dodaj".

Desno zgoraj se izpiše količina in skupni znesek naročenih izdelkov. Če želite odstraniti ali zmanjšati naročeno količino določenega izdelka, odprite Košarico in uredite željene spremembe.

Postopek zaključevanja naročila sprožite s klikom na košarico ter gumbom "Na blagajno". Spletna trgovina vas vodi skozi naslednje korake:

 • pregled vsebine košarice

 • prijava oz. registracija uporabnika

 • izbira načina dostave

 • izbira načina plačila

 • pregled naročila; na tem koraku lahko preverite pravilnost vseh podatkov

 • naročilo zaključeno.

Po oddanem naročilu boste po elektronski pošti prejeli povzetek naročenih izdelkov.

CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in že vključujejo DDV.Pri nakupu veljajo cene, ki jih kupec potrdi ob naročilu v spletni trgovini. Veljajo trenutne cene izdelkov na spletni strani, ponudnik si pridržuje pravico do spremembe brez predhodnega obvestila. Nekatere slike proizvodov so simbolične.

PLAČILNI POGOJI

Kupcu omogočamo naslednje načine plačila iz spletne trgovine:

 • PLAČILO PO POVZETJU: Pri plačilu ob povzetju boste pošti plačali z gotovino. Upoštevajte, da dodatni strošek dostavne službe, ne bo zaveden na računu, in vam ga bo Pošta Slovenije obračunala naknadno (po veljavnem ceniku).

 • PLAČILO PREKO UPN: Naročene izdelke lahko plačate tudi preko plačilnega UPN naloga . Blago vam dostavimo v dogovorjenem roku po prejetem plačilu.

NAROČILO OZ. POGODBA

Oddano naročilo oz. pogodba o nakupu izdelkov se hrani na sedežu podjetja ponudnika. Ponudnik kupcu, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški.

ZAVRNITEV NAROČILA

Ponudnik Katerina Koprivec s.p. lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki ne more izvesti, tudi zavrne.

KOLIČINA NAKUPA

Nakup izdelkov iz ponudbe je namenjen končnemu potrošniku in velja za običajne količine gospodinjstva. Za večje količine, ki temu ne ustrezajo, si pridržujemo pravico do spremembe količin naročila, vendar vas o tem predhodno obvestimo. Za nakup večjih količin nam pišite na mail.

DOSTAVA IZDELKOV

Pošiljke dostavljamo z pošto Slovenije. Kupec plača stroške poštnine za dostavljene izdelke, v višini 2 EUR. Pri nakupu izdelkov nad 50EUR so stroški pošiljanja BREZPLAČNI. V času trajanja AKCIJ "Brezplačna dostava po Sloveniji", stroškov pošiljanja nimate.

Če se odločite za plačilo naročila po povzetju, bo znesek stroškov pošiljanja višji zaradi storitve odkupnine in provizije, ki jo zaračuna Pošta. Ta dodatni strošek ne bo zaveden na računu, in vam ga bo Pošta Slovenije obračunala naknadno.

Naročilo vam odpremimo najkasneje v roku petih delovnih dni. Pri artiklih, kjer bodo roki dostave daljši, kot so sicer predvideni, bo kupec o spremenjenem roku dobave osebno obveščen.

Čas dostave preko pošte je za večino pošiljk en dan, pri čemer pa se rok zaradi višje sile, (razmere na cesti, itd.) lahko podaljša. V primeru, da vas od dostavi izdelka ni doma, vam pismonoša pusti obvestilo o poštnem paketu, paket lahko prevzamete na svoji pošti.

Možnost prevzema izdelka je tudi na sedežu podjetja. Za prevzem na sedežu nas prosim kontaktirajte na mail oz. telefonsko številko.

Cene dostave izdelkov v spletni trgovini veljajo za območje Republike Slovenije. Če želite naše izdelke dostaviti v drugo državo, nam pišite na elektronski naslov info@idealvi.si.

ODSTOP OD NAROČILA, VRAČILO IZDELKOV IN KUPNINE

Vse izdelke pred dostavo pregledamo in skrbno zapakiramo v škatlo, da bi do vas prišli nepoškodovani.

VRAČILO IZDELKOV

Uporabnik/kupec ima pravico, da (v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov) v roku 15 dni od dneva prevzema izdelkov ponudniku pisno, na elektronski naslov ponudnika sporoči odstop od naročila/pogodbe.

Kupec vrne kupljene izdelke ponudniku nerabljene, v nespremenjeni količini, nepoškodovane in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa, osebni podatki in transakcijski račun, na katero se vrne vplačan znesek. Ponudnik vrne celotno kupnino, zmanjšano za stroške vračila blaga (poštnina), najkasneje v roku 15 dni od prevzema vrnjenega izdelka. Stroške vračila blaga krije kupec.
V kolikor pa uporabnik/kupec že po pošti prejme fizično poškodovan paket oz. kaže znake odprtja paketa ali v njem manjka vsebina mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

NAPAČEN IZDELEK

Če je kupec prejel napačen izdelek, mora ponudnika o tem obvestiti najkasneje v 5 dneh po prevzemu, in sicer na elektronski naslov info@idealvi.si. Ob prejemu obvestila bo uporabnik kupcu v najkrajšem možnem času zamenjal izdelek. Dolžnost kupca je, da ob prejemu pravega izdelka, napačno blago vrne nazaj ponudniku.

MNENJA UPORABNIKOV

Mnenja, komentarji in ocene izdelkov, ki jih podajo uporabniki ali obiskovalci, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjene skupnosti uporabnikov.

Trgovec ne odgovarja za vsebino mnenj, komentarjev in ocen izdelkov, ki jih podajo uporabniki ali obiskovalci. Trgovec mnenja, komentarje in ocene pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva, obscena ali po mnenju Trgovca ne nudijo koristi drugim uporabnikom ali obiskovalcem spletne trgovine. Trgovec ne odgovarja za informacije v mnenjih, komentarjih in ocenah ter se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz teh informacij.

Z oddajo mnenja, komentarja ali ocene se uporabnik oziroma obiskovalec izrecno strinja s pogoji uporabe in Trgovcu dovoljuje objavo dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih. Trgovec ima pravico vsebino mnenja, komentarja ali ocene uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Trgovca, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah. Avtor mnenja, komentarja ali ocene hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja, komentarje ali ocene ter da te pravice brezplačno, neizključno in časovno neomejeno prenaša na Trgovca.

VARNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Spletni piškotki (v nadaljevanju: piškotki) so majhne datoteke, ki jih med obiskom spletnega mesta strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku, ta pa jih nato naloži na uporabnikovo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon), s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta.

Na spletnem mestu se uporablja več različnih piškotkov za različne namene.

 • Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki so potrebni za osnovne funkcionalnosti spletnega mesta, in ki tudi omogočajo delovanje nakupovalne košarice, spletni nakup in podobno.

 • Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, s katerimi se pridobijo informacije o načinu uporabe spletnega mesta. To so piškotki, ki preko podatka o naslovu internetnega protokola omogočajo predvsem analizo pogostosti in vsebine brskanja po spletnem mestu, ki pa so anonimne in ne omogočajo sledenja posameznega identificiranega uporabnika.

 • Na spletnem mestu se uporabljajo piškotki, ki omogočajo anonimno sledenje informacij, na podlagi katerih lahko boljše prilagajamo naše oglaševanje vašim potrebam.

Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta se strinjate z naložitvijo teh piškotkov, lahko pa v nadaljevanju tudi spremenite svoje nastavitve.

Nakupovanje in plačevanje prek spletne trgovine je varno. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine Pilice.si so zaupni in ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam.

INTELEKTUALNA LASTNINA

Vsa vsebina (besedilo, slike, grafika) na strani je predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati oz. spreminjati brez vednosti podjetja Katerina Koprivec s.p.

AKCIJE

Uporabniki spletne trgovine lahko v času trajanja akcije, kupujejo izdelke po navedenih akcijskih cenah. Vse trenutne akcije oz. nagradne igre, ki potekajo trenutno preko spletne trgovine bodo v času trajanja navedene na spletni strani.

UGODNOSTI SPLETNE TRGOVINE

 • Ob nakupu izdelkov nad 50 € vam je dostava do vas brezplačna

PODATKI PONUDNIKA

Katerina Koprivec s.p.
Pristaniška ulica 2
6000 KOPER
IBAN SI56 6100 0000 5997 857
ID za DDV: 57733414

splet: www.pilice.si

e-mail: info@idealvi.si
tel.: +386/51 304 545